Cannes07: Kusturica blamázs

Ezt a filmet nemhogy levetíteni, de kigondolni is szégyen volt - Kusturica végleg kiégett. A korábbi filmekből ismert poénok lebutított, debilen túlhangsúlyozott és unalmas megismétlése a Promise me this. Olyan az egész, mintha valaki egy rosszul sikerült Kusturica paródiát készített volna.

Egy kis faluban él az a gyerek, akit az iskola bezárása után három ígérettel küld el nagyapja a városba: vegyen egy Szt. Miklós ikont, hozzon valami szuvenírt és szerezzen feleséget magának. A városban hősünk találkozik segítőkész és harcos szellemű rokonokkal, gonosz maffiózokkal és élete szerelmével, úgyhogy végül mindhárom feladatot teljesíti.

Közben persze akad harangra felakadt nagyapa, rozzant Trabantban közlekedő tanügyi inspektor, repülő ember, temetés és esküvő… Nem is mesélem tovább ezt a gyerekfilmnek is buta mozit, akinek módja van rá, azonnal égesse el az összes kópiát, valaki más pedig azt magyarázza meg, hogy miért kell ennek az alaknak minden filmjével cannes-i versenyprogramban szerepelnie?

4 válasz: “Cannes07: Kusturica blamázs”

  1. demeter szilard

    Mert - ellentétben egyesekkel - valaha csinált jó dolgokat is.

  2. zsenge, a házigazda

    Hát épp ez szomorú és bosszantó: nyilvánvalóan képes volt jó dolgokra, de mostanra teljesen szétesett.

  3. demeter szilard

    Adj neki még egy (jópár) esélyt - időnk van, nem?

  4. zsenge, a házigazda

    persze, hogy adok neki - most is adtam: megnéztem a filmjét, s a következőt is meg fogom…