Oscar 2006 - utóélet

Lám, mit jelent egy kis produkciónak az Oscar díj: a vasárnapi ceremónia után 24 óra elég volt ahhoz, hogy a film angol forgalmazója úgy döntsön, még egyszer kihozza a Crash-t a mozikban. A sztori azért érdekes, mert arrafele a film már DVD-n is rég megjelent, ám úgy gondolják, hogy az Oscar-diadal után sokan akarják majd vásznon látni Paul Haggis művét.

A szlogen állítólag a következő lesz: “missed the best film first time round?… this is your second chance to see it on the big screen”.

Azt hiszem, ilyesmi egy szuperprodukcióval nem történt volna meg.

2 válasz: “Oscar 2006 - utóélet”

  1. Sz.Cs.

    Szerintem Spike Lee nagyon duzzoghat most, hogy ő már évtizedek óta gyártja a rasszista témájú filmeket, és sehol semmi, erre most jön ez a Haggis… :)

  2. Adminisztrátor

    Persze ez igaz, de lehet, hogy Spike azért nem került be a mainstreambe, mert túlzottan nyilvánvalóan rasszista témában nyomult. Haggis filmje viszont a mindennapi életbe ágyazottan, és nem annyira példaértékűen foglalkozik a témával. Valahogy annyira rafinált a Crash megközelítésmódja, hogy az is a bőrén érzi az egész történetet, aki konkrétan nem szembesül a jelenséggel.

    Haggis-szel kapcsolatban inkább az a kérdés, hogy ez egyszeri csoda volt, vagy képes lesz továbbra is tartani a nívót.