Dáunlód: Leárazzák Jim Carrey-t?

Az első dáunlód cikkekben beszélgettünk arról, hogy ha a magas jegyárak lennének a nézőszámcsökkenés elsődleges okai - bár erről a hozzászólásokban a vélemények megoszlottak - akkor a bajokat a gyökerüknél kell kezelni. Vagyis az nem lehet, hogy a moziüzemeltetők kezdjenek árat csökkenteni, mert akkor pillanatok alatt tönkremennek. A forgalmazók sem adhatják olcsóbban a filmeket, ha a jogok a gyártási költésgek miatt magasak, tehát el kellene kezdeni a sztárgázsik lefaragását.

Most találtam egy cikket arról, hogy mintha csökkenő tendenciát mutatnának a filmsztároknak kifizetett honoráriumok, mert nem termelnek eleget - így a gázsijuk egyre nagyobb részét a bevételek függvényében kapják meg.

Azt hiszem, ez egyfajta egészséges újrarendeződés irányába ható mozgás, kérdés, hogy mennyire radikális átalakulásokat jelez. Tegnap a Mediawave-ről hazafele jövet erről is beszélgettünk Varga Balázzsal, mert hát nyilvánvaló, ha valamilyen gyökeres változás nem történik hamarosan, akkor az egész rendszer aláássa önmagát. Én csak reménykedem, hogy valami elindult.

4 válasz: “Dáunlód: Leárazzák Jim Carrey-t?”

  1. mendóka

    Szegény Jim Carrey, annyira nem tudom sajnálni ezt a gumipofát!

    Már nagyon várom, hogy mikor árazzák le Tom Cruise-t:)

  2. zsenge, a házigazda

    Hát szerintem az MI 3 kvázi bukása után hamarosan erre is sor kerül. Lásd: http://www.odeon.hu/boxoffice.phtml?id=206.

  3. mendóka

    Nem féltem Tommyboyt, nem fog éhen halni