Dáunlód: Egyik szeme sír, a másik…

Csak két témába vágó Transindexes hírre szeretném felhívni a figyelmeteket.

Az egyik arról szól, hogy a Warner Bros., az egyik legnagyobb hollywoodi stúdió nyártól BitTorrent alapon elkezdi használni a fájlcsrélőket. Azt hiszem, ez az első értelmes lépés az ügyben, ami azért is érdekes, mert nem csak a Warner törekedett a megállapodásra, hanem a BitTorrent is, így akarván legalizálni a rendszert. Ha ez a dolog működni fog, akkor végre a filmipar is a zenestúdiók nyomába lép, és nem peres eljárást indít a fájlcserélő ellen, hanem értelmesen kihasználja. Persze először csak tévéműsorokat és sokadrangú filmeket lehet majd letölteni (állítólag potom 1 dollárért), de ez is előrelépés az eddigiekhez képest. A cikket itt olvashatjátok.

A másik hír viszont a reakciósokról szól, a britek most rendőrkutyákkal próbálnak a hamis DVD-k nyomára bukkani. Tényleg: milyen szaga lehet egy rippelt DVD-nek? Valszeg össze nem lehet hasonlítani a stúdióban égetettel. No comment.

2 válasz: “Dáunlód: Egyik szeme sír, a másik…”

  1. mendóka

    Nem rossz az ötlet, csak arra lennék kíváncsi a Babylon 5 esetében 1 dollár/epizód vagy 1 dollár/széria lesz a letöltési díj?