Cannes2006: Álmodó Volver

Újra egy női történet Almodóvar műhelyéből, újra az a világ, ahol a férfiak díszletnek való senkik, vagy ha érnek is valamit, legfeljebb annyit, hogy a nők megöljék őket. A Volver kis faluban nevelkedett család három generációnyi asszonyáról szól - sajnos két hosszú órán keresztül. Hiába vannak Penelope Cruz hatalmas keblei - a filmben régóta nem látott anyja rá is kérdez, hogy nem plasztikáztatta-e - az egészből éppen az almodóvári tűz és/vagy erő hiányzik.

Sors- és végzetszerűség lengi körül ezeket a figurákat, akikben minden megvan ahhoz, hogy a megszokott Almodóvar-hősökké váljanak, és mégsem történik ez meg. Ahogy halad előre a film, egyre érdektelenebbé válunk az egyre vadabb fordulatok iránt, pedig az alakítások tényleg jól sikerültek. Sajnos ez most nem jött össze.

3 válasz: “Cannes2006: Álmodó Volver”

  1. Eva

    Figyelemmel olvasom a kritikadat a Volver-rol, hiszen a tegnap egy olasz ujsagban (http://www.repubblica.it/2006/05/sezioni/spettacoli_e_cultura/volver/volver/volver.html) teljesen pozitivan ertekeltek.
    Habbar en meg nem lattam, de biztosan megnezem.

  2. zsenge, a házigazda

    A Volver nagy kritikai siker itt is, mindenki rajong érte. De nekem az volt a bajom vele, hogy pont az, amiért Almodóvar filmeket nézünk, vagyis a kényelmetlenség, a kockázat hiányzott belőle.

    Valszeg egy aranypálmás filmet csinált, ami elég jól meg van csinálva, de nem lép túl bizonyos jólneveltségi kereteket. Valahogy ALmodóvárhoz túl jólnevelt volt. De éppen ezért valszeg hatalmas siker lesz. Csak én csalódtam.

  3. Ginger

    Nem tudod hol lehet megnézni? Én már nagyon várom. Mikor lesz a magyarországi premier?
    köszi