Cannes2006: Stone Trade Center

“Kell hogy legyen egy mód a hatalommal, a szélsőséggel való szembeszegülésre” - vezette fel Oliver Stone a számára rendezett díszvetítésen Cannes-ban - mindegy, hogy ez a harc Vietnámban, Irakban vagy Amerikában zajlik. A kultrendezőnek 20 évvel ezelőtt készült Platoon című háborús filmjét vetítették, ő pedig ehhez elhozta ajándékba befejezés előtt álló World Trade Center című opuszának első 20 percét.

A film celluloid kópiája még munkálatok alatt van, így egy kissé lebutított digitális verzión láthattuk, hogy milyen lesz Stone huszonegyedik századi hőseposza. A filmben a Nicolas Cage által játszott rendőr az első becsapódások után hatol be a WTC-be, hogy kimenekítse a bennragadottakat. Az első húsz perc alapján egy teljesen konvencionális katasztrófafilm lesz a dologból, ahol a főbb szsreplők családszeretetével, képzettségével és gyengéikkel ismerkedünk meg, mielőtt a baj bekövetkezne, hogy aztán annál jobban aggódhassunk miattuk.

A nekünk levetített részlet azzal ért véget, hogy Cage-re és csapatára ráomlott egy nagy adag beton, mikor a torony elkezdett összeesni. Ne féljünk, ugyanis a legutolsó snitten láthatjuk, amint Cage szeme kinyílik a sötétben.

Egy válasz: “Cannes2006: Stone Trade Center”

  1. bumford

    Megnyugtatobb lett volna, ha Stone fejere esik egy keve, de ugy, hogy ko kovon ne maradjon.