Cannes2006: Kritikusok kedvence?

Hét játékfilm szerepel a kritikusok hetén (sajna nem a szójáték miatt, franciául nem működik), abban a cannes-i szekcióban, amelyet a kritikusok válogatnak, s ahol a filmeket megnéző sajtósok szavaznak a nagydíjról.

No és idén a Les amitiés maléfiques (Rosszindulatú barátságok) című francia film nyert, díj nélkül hagyva Kocsis Ági Friss levegő-jét. Emmanuel bourdieu filmje végzős egyetemista csapat barátságát mutatja be, ahol a kis társaság vezére egy irtó kreatív, tehetséges, de nagyképű, és alapvetően rosszindulatú srác (André). A film természetesen arról szól, ahogy a többiek rájönnek André aljasságára és hazugságaira. Érdekfeszítő, ügyes film ez is, csak éppen semmi különleges nincs benne ábrázolás vagy üzenet tekintetében. Valószínűleg a hazai pálya előnye révén nyert: több volt a francia a vetítéseken.

Egy válasz: “Cannes2006: Kritikusok kedvence?”

  1. era

    szia!

    most találtam rá a blogodra, s ennek azért örülök, mert én is szeretem a (művész)filmeket, bár még csak nemrég “csöppentem bele a világába”. a jóhír viszont (hmm, kinek?), hogy azóta is imádom.
    lenne egy kérdésem hozzád: keresek egy filmet, melyet bourdieu rendezett, és írókról - talán újságírókról - szól. egyik ismerősöm úgy emlegette, mint a “hírek hiénái”, de ilyen címen nem találtam bourdieu filmet. s ennek a keresésnek a folyamán jutottam el a blogodhoz ;-)
    a kérdésem az, hogy a bejegyzésedben említett film, vajon ez-e? vagy ha tudnál adni róla egy pár soros tartalomösszegzőt…, azt megköszönném (mert sajnos sehol nem találtam -eddig- róla)

    előre is köszönöm:
    era