Születés

Szerda délelőtt van Berlinben, február közepe. A fesztivál a közepén jár, már túl vagyunk a reggeli sajtóvetítésen, amely során egy meglehetősen fárasztó koreai filmet nyomtak le a torkunkon. Épp a sajtóteremben ülök, befejeztem és elküldtem az első cikket a Transindexnek. Még a képekkel bíbelődöm, mert a Berlinálé által biztosított wireless kapcsolat szörfözésre remek, viszont a feltöltést nagyon lekorlátozták, ezért különböző trükkökhöz kell folyamodnom, hogy a képeket el tudjam küldeni. Mire sikerül, egy levél vár Attilától, amelyben javasolja, hogy miért nem írok mozis blogot, ahol a cikkeknél bővebben és személyesebben beszélhetnék mindazokról amiket filmekkel kapcsolatban megtudok és látok. És persze így hátha össze lehet gyűjteni a körülöttünk futó mozibolondokat különböző filmes vitákra.
Az ötlet jó - válaszolom - de már kezdődik is a következő vetítés, beszéljünk róla holnap.

A terv az volt, hogy már a fesztivál alatt elkezdjük a dolgot, de aztán húzódott az előkészítés, meg Berlinben túl sok volt a film. De most már itt vagyunk, nemsokára jelentkezem kis élményekkel. Az első javaslat az lenne, hogy beszéljünk kicsit az új iráni filmekről, mert nagyon izgalmas. Majd írok vitaindítót.

Úgyhogx sziasztok.

3 válasz: “Születés”

  1. Horváth Róbert

    Navégre!

    Nem vagyok filmbuzi, de annak idején jó volt olvasni filmkritikáidat a Szabadságban. Másfelől meg jó szűrőnek bizonyultál: ha írtál egy filmről, akkor azt érdemes volt megnézni.

    Hajrá!

    ps. rögtöm berugom a dc-t, hátha megtalálom az Oldboy-t és a High Maintenance-et :-)

  2. Zilahi Imre

    Üdv. Bukmarkoltam eztet az oldalat, s gondoltam, szólok. Merthogy úgy kell majd ide írnod, hogy rajtad tartom a szemem. Míg le nem koppan, s bele nem alszom valami dinamitillatú akciófilmbe…