Világverziók

Alternatív víziók és világképek megmutatására vállalkozik minden évben a budapesti Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. Az ötödik alkalommal sorra kerülő rendezvény az emberi jogok kapcsán abban tud szerepet vállalni, hogy olyan élethelyzeteket és -történeteket mutat be, amelyek másképp nem vagy nehezen kerülnének be a köztudatba.

Az ellentmondásokkal teli Kína rengeteg ilyen témát kínál, így a pekingi olimpia évében nem véletlen, hogy a retrospektív szekciót “Tükörcserepek Kína történelméből” címmel a világ legnépesebb országának szentelték a szervezők. A Nemzetközi panoráma 30 kortárs, kreatív dokumentumfilmet mutat be a világ minden tájáról. Nemzetközi fesztiválokon nagy sikerrel játszott filmek is kerültek a programba, mint például a Havel polgártárs, Vaclav Havel publikus és privát portréja, a Gépszeretet, az értelem és érzelem kettősségéről, az Allah jegyesei női merénylőkről, valamint A világ legnagyobb kínai étterme egy kínai megavállakozásról. A nemzetközi programot ismét Magyar panoráma egészíti ki, ezúttal 11 hazai film került a programba.

A fesztiválra november 4-9. között kerül sor a budapesti Toldi és Cirkogejzír mozikban. A részletes program a fesztivál honlapján érhető el.

Megjegyzések lezárva.