Cannes2006: Azúr sztorik

“Te megcsinálod Penelope Cruzt?” - kérdi a lengyel televízió szőkesége a sorban, miközben a Paris je t’aime szkeccsfilm vetítésére várakozunk. Szabadkozom, hogy hát mi ilyesmire nem nyomulunk, de ő már sorolja a sztárokat a mellettem álló angol tévésnek, aki elismerően bólogat.

Cannes-t azért szokás a sajtósok közt előszeretettel szidni, mert akkora sorokat kell állni minden vetítésért. Pedig nincs jobb hely ismerkedésre, és nem hivatalos infók összecsipegetésére, mint a fél órát egymás mellett várakozó pletykás újságírók társasága. A dolog úgy kezdődik, hogy elkezdesz fészkelődni, aggódni amiatt, hogy vajon bejutunk-e, majd pedig kérdezősködni, hogy vajon jó sorban állunk, itt kell legyünk (persze mindenki tudja, hogy igen, a bejutási rend évek óta mindig ugyanaz). S aztán szépen beindul a gépezet. Az angol srácról például kiderül, hogy angolsága ellenére az Al Jazzeera munkatársa, illetve az Al Jazeera International-é. De az még nem indult be, ugye? - kérdek rá gyanakodva. Persze hogy nem, de már csak technikai kérdés az egész. Azt viszont megengedhetik, hogy a leendő filmes showműsor számára riportereket és operatőröket küldjenek Cannes-ba, akik a legnagyobb hírességekkel készítenek interjút. Természetesen minden angolul lesz - mondja a teljesen európai kinézetű srác - hogy lenyomjuk a CNN-t meg a BBC-t.


A fesztiválpalota idei dekorációja

Ma reggelre elöntötte a croisette-t a forró napsütés, ami meghozta a fesztiválozók sétáló kedvét. Ennek köszönhetően alig lehetett napközben közlekedni a vetítőtermek között, viszont sikerült felfedezni Serge-t, a homokszobrászt. Ő azzal töltötte az elmúlt 3 napját - magyarázza egy marihuánás cigivel kalimpálva -, hogy tengerparti homok és tengervíz keverékéből hatalmas méretben készített filmkockákat, amelyeken egyelőre Monica Bellucci, Depardieu és Pókember szerepel, de már fel van vázolva Simon Signoret karikírozott körvonala is. A homokvár előtti pokrócra nyugodtan lehet az adományokat szórni.


Filmkockák homokból

2 válasz: “Cannes2006: Azúr sztorik”

  1. Sz.Cs.

    Te mázlista :)