Cannes07: Életképek a Croisette-ről

Franck igazi cinéphile, olyan, aki hajlandó több órát sorbanállni naponta Cannes-ban úgy, hogy tudja, háromból kétszer nem fog bejutni a vetítésre. Informatikus létére nem csak ismeri, de különlegesen érti és érzi a filmeket. A fesztivál alatt néhány remek fotót készített, engedélyével megosztom itt őket. Merci, Franck!

A fesztivál technikai stábja minden reggel vadonatúj vörös szőnyeggel teríti le a lépcsőket - így néz ki a helyszín, mielőtt még meghívottak ezrei végigtaposnának rajta:

Kisebb és nagyobb tévéstábok jelentenek naponta többször a fesztiválról. Franck-nak ez a lány tetszett meg, az út pont a vörös lépcsők előtt vezet el.

A délutáni nap elől, néhány méterre a fesztiválpalotától egy biztonsági őr dőlt le az egyik pálmafa árnyékába pihenni. Néhány óra múlva valószínűleg ő lesz az, aki sokadszorra kutatja át a táskámat videókamerát és bombát keresve.

Hiába a nagy felhajtás és a fesztiválos őrület, néhányan teljes közönyt tanúsítva mindez iránt egyszerűen tengerparti nyaralásra használják a várost.

És végül 2 kép a fesztiválpalota homlokzatáról, hogy látni lehessen az idei, 60. alkalmat ünneplő plakátot is:

Megjegyzések lezárva.