június, 2007 archívum

23 tévedés

szombat, 2007. június 23.

A fülke után Joel Schumacher neve egy kisebb formátumú amerikai film rendezői székében kifejezetten jó előjelnek tűnt, úgyhogy amint tudomást szereztünk róla, beszaladtunk a moziba.
Ott azonban csalódnunk kellett, mert A 23-as szám folyamatosan misztikusnak tűnő hangulatot árasztva bomlasztja szét minden misztikumnak a lehetőségét. A Jim Carrey által játszott főhős kutyapecérként űzi unalmas életét, amikor belebotlik […]

Tarr esete Friderikusszal

csütörtök, 2007. június 7.

Kínos és kényelmetlen estéje volt szerdán Tarr Bélának, mivel Friderikusz műsorában kellett szembenézzen a vegyes cannes-i fogadtatást firtató kérdésekkel. A helyzet kínos mivolta elsősorban annak volt köszönhető, hogy az est nagy részében nem beszélhetett a lényeges dolgokról, arról, hogy miért így és miért ezt csinálta.
Most azonban azokra az egyébként már többfele megjelent gondolatokra reagálnék először, […]

Cannes07: Életképek a Croisette-ről

vasárnap, 2007. június 3.

Franck igazi cinéphile, olyan, aki hajlandó több órát sorbanállni naponta Cannes-ban úgy, hogy tudja, háromból kétszer nem fog bejutni a vetítésre. Informatikus létére nem csak ismeri, de különlegesen érti és érzi a filmeket. A fesztivál alatt néhány remek fotót készített, engedélyével megosztom itt őket. Merci, Franck!
A fesztivál technikai stábja minden reggel vadonatúj vörös szőnyeggel teríti […]